Ојачати заједнички наступ у одбрани Српске

21.01.2013 Актуелно

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Драго Калабић рекао је да и јавност примјећује лажне покушаје стварања раздора и измишљања ситуација којима се покушава промијенити политичка слика БиХ.

Он је додао да је примјетно и да је СДС под притиском странаца да наруши договор о заједничком наступу са СНСД-ом у Сарајеву.

„Ми у Представничком дому у Сарајеву тражићемо од СДС-а да заједно доносимо одлуке и анализирамо оно што би могао да буде пренос надлежности и тако ће бити и у закону о деминирању гдје ћемо покушати да усагласимо заједничко гласање“, рекао је Калабић новинарима након састанка са Додиком у Бањалуци.

Он је нагласио да сви представници Републике Српске у Сарајеву имају свету обавезу да штите интересе Српске и апеловао на СДС да проблеме Бањалуке не преноси у Сарајево и да се тамо не криминализују институције Републике Српске.

На питање да ли између њега и посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Душанке Мајкић постоје сукоби, Калабић је одрично одговорио, истичући да Клуб посланика СНСД-а у Сарајеву добро функционише уназад седам година.

Данашњем састанку код предсједника Додика, осим посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, присуствовали су и потпредсједник СНСД-а и предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић и члан Главног одбора странке, односно министар цивилних послова БиХ Средоје Новић.

Архива