Стигао новац за немире у Српској

31.12.2012 Актуелно

„Располажем информацијама да је овдје ушло 10 милиона долара да би се подржале разне невладине организације. Говори се о неком ‘прољећу’ и овдје“, навео је Додик.

Предсједник је за „Вечерње новости“ рекао да зна веома прецизно ко дистрибуише паре, коме и са којим циљем, те напоменуо да се врше притисци на медије, покушава да се направи атмосфера улице, немира.

„Наравно, циљ је један: склонити Додика. Довести марионете. Испразнити Српску. Одузети јој све надлежности“, навео је Додик.

Он је поручио да неће промијенити свој основни политички став и да неће дозволити да, због било чије ујдурме, напусти функцију на коју га је изабрао његов народ.

„Ако дођем у ту позицију, тражићу да се народ изјасни да ли треба да идем. Ако народ каже да нисам достојан овог мјеста, одмах ћу отићи. У супротном, тешко“, рекао је Додик.

Он је поручио да неће одустати ни у условима да му се забрани политичко дјеловање и да га прогоне, наводећи да ће, ако се то деси, формирати велики народни покрет за самосталност Републике Српске.

„Нама је најважнија стабилност коју ћемо сачувати. Република Српска данас је свјесна себе, без ње нема више ниједне одлуке. То никада више не смијемо испустити из руку, јер нас онда неће бити. Желим да, ко год дође послије мене, има основ који чува Српску. Ако је препустимо странцима, од ње неће остати ништа“, рекао је Додик.

Архива