Потврђене незаконитости на изборима у Сребреници

13.11.2012 Актуелно

Предсједник Додик је рекао да Ћамил Дураковић још није легитимно изабран начелник општине Сребренице, те да не намјерава да са њим полемише о томе може ли формирати сребренички парламент и без српских одборника.

Он је у изјави новинарима синоћ у Бањалуци поновио да су суду упућени докази, прије свега тврдње СНСД-а, да је било спекулативног пријављивања без намјере да се у Сребреници живи, што битно утиче на сам легитимитет и поштење изборног процеса.

Додик је подсјетио да је Централна изборна комисија БиХ због сличних ствари наложила понављање избора у Источном Дрвару и Источном Мостару.

СНСД упутио је 7. новембра Апелационом одјељењу Суда БиХ жалбу на закључак ЦИК-а БиХ којим је захтјев „Коалиције за Републику Српску“ за поништавање избора у Сребреници одбачен као недопуштен.

Савез независних социјалдемократа неће учествовати у конституисању власти у Сребреници, јер је на сцени био изборни инжењеринг.

Предсједник сребреничког одбора СНСД-а Радомир Павловић рекао је раније да за странке, које су чиниле „Коалицију за Републику Српску“, нису прихватљиви изборни резултати због изборног инжењеринга и великог броја нерегуларности у изборном процесу које су одлучиле изборни резултат.

На локалним изборима у Сребреници српске странке подржавале су кандидаткињу СНСД-а Весну Кочевић за начелника ове општине

Архива