СНСД јасно и честито изашао на изборе

08.10.2012 Актуелно

Предсједник Сaвеза независних социјалдемократа Милорад Додик рекао је да је изборни процес протекао у фер и у демократској атмосфери и да странка нема разлога за незадовољство, јер су неки губици начелничких мјеста компензовани повећањем одборничких.

Додик истиче да треба сачекати коначне резултате, те да су неке партије прерано прогласиле побједу у појединим општинама.

„Добили смо неке општине, неке смо изгубили, стратешки је било важно да добијемо Бањалуку и што је дефинитивно јасно да је урађено. Многе општине које су биле важне су исто тако задржане. Имали смо амбицију да освојимо Бијељину и неке друге општине, али у томе нисмо успјели“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник је на конференцији за новинаре истакао да је СНСД успио да добије изборе у Фочи, те Билећи или Броду, што сматра веома важним.

Додик оцјењује да је СНСД, упркос томе што је био изложен негативној кампањи, остварио добар резултат, што ће се показати кроз изборе за одборнике, наводећи примјер Градишке, гдје очекује највећи број одборничких мјеста.

Према његовим ријечима, Савез независних социјалдемократа рачуна да ће у многим срединама гдје је изгубио мјесто начелника успјети формирати скупштинску већину и имати предсједнике скупштина.

„СНСД нема ниједног разлога да буде незадовољан“, рекао је Додик.

Додик је нагласио да је СНСД јасно и честито изашао на изборе и зато честита свим партијама које су добиле изборе, попут НДС-а, који је добио три мјеста начелника или евентуално ПДП-а у Требињу.

„Што се тиче наших партнера, честитамо побједу Марку Павићу у Приједору, као и свима који су побједили без обзира из које су партије“, истакао је Додик.

За Сребреницу је рекао да је ситуација неизвјесна и захвалио свима који су подржали кандидата СНСД-а и других партија из Српске.

„СНСД је са становишта листа несумњиви побједник ових избора“, рекао је Додик и нагласио да је СНСД у Федерацији БиХ добио општине Дрвар, Грахово и Гламоч.

Предсједник Додик је навео да је наша странка у Градишци у смислу развоја општине остварила велики напредак у протеклом периоду, али да су се све опозиционе партије ујединиле против кандидата СНСД-а иако на изборима није доживио тотални дебакл, како се то представља.

Предсједник каже да странка жали што су изгубљени Србац, Градишка или Козарска Дубица, те истиче да људи имају право да гласају како мисле да је најбоље.

„СНСД ће извући поуке из овога и сигурно је да ћемо доћи до поука шта се десило у појединим општинама“, истакао је Додик.

Бањалука је, наглашава предсједник, оправдано гласала за СНСД, који је за 10 година изградио функционалан и европски град.

„Мислим да је близу да имамо надполовичну већину у Скупштини града Бањалука, али и уколико то не буде ми настављамо са коалицијама са партијама на републичком нивоу“, истакао је Додик.

Додик је рекао да предсједник ДП-а Драган Чавић покушава да у Бањалуци направи атмосферу неизвјесности, иако је „трајни политички губитник“.

Архива