Јасна нам је порука народа

08.10.2012 Актуелно

„Сматрам да добро познајем потребе народа и његове приоритете и вјерујем да сам добрим дијелом оправдао очекивања када је у питању Република Српска, одбрана њене позиције, јачање њене стабилности и очување вриједности до којих је нашем народу стало“, рекао је Додик одговарајући на питање да оцијени резултате локалних избора.

Предсједник Додик је нагласио да и послије ових избора СНСД остаје странка са великом подршком, снажном партијском инфраструктуром и бројним и организованим одборима у сваком мјесту у Српској.

„Упркос представи која покушава да се створи, СНСД није изгубио своју кључну снагу, велику већину својих гласова и најважнија мјеста, нити је било која друга партија успјела да стекне примат на политичкој сцени Републике Српске. Разнолике коалиције, углавном усмјерене против СНСД-а, направиле су привид губитка једног броја начелничких мјеста, али исто тако нека нова су освојена, док су листе СНСД-а по правилу прве и то убједљиво“.

Он је истакао да, ипак, жели да недводмислено поручи да му је јасно шта је народ поручио и њему и СНСД-у на овим изборима.

„Поручили су да су добрим дијелом незадовољни и да СНСД-ови људи у већини нису оправдали њихова очекивања и повјерење. Сматрам да је лошијем резултату СНСД-а на овим изборима много више кумовало гласање против СНСД-а него посебна подршка било ком од наших ривала, уз дужно поштовање свима њима. Желим јасно да поручим да сам поруку народа одлично и чуо и разумио“, истакао је предсједник Милорад Додик.

Он је изразио увјерење да је политика Савеза независних социјалдемократа најисправнија и дугорочно једина одржива за Републику Српску, додавши да је убијеђен да СНСД остаје једина политичка снага способна да очува Српску и њену позицију и изгради Републику као самоодрживу и успјешну заједницу.

„Убијеђен сам у то јер знам шта ми имамо, а знам и шта имају и с чим располажу други на политичкој сцени Српске. Али желим да Вам јасно кажем да смо поруку чули и да нам је јасно да у СНСД-у многе ствари морају да се промијене уколико желимо да сачувамо повјерење народа“, поручио је Додик.

Предсједник је рекао да је читаву своју каријеру посветио успјеху Републике Српске и СНСД-а и да је „велики пут у томе превалио“.

„Нећу изневјерити ни себе ни грађане Српске нити ћу допустити да било ко и било шта уништи и поништи све оно добро што смо заједно остварили. У наредним данима бићете свједоци крупних промјена и резова, видјећете да смо чули и да ћемо послушати шта нам је народ поручио“, истакао је Додик.

Он је нагласио да је наша странка од свог оснивања до данас ослушкивала шта народ жели и понашала се у складу са тим.

„Урадићемо то и овај пут. Све и сви који стоје између СНСД-а и жеља народа мораће да потраже неко друго мјесто, јер им са нама мјеста више нема. Очигледно да смо се многима требали раније захвалити, али ево, сада им се захвалио народ“, оцијенио је Додик.

Он је додао да ће СНСД дати свој допринос успјешнијој, бољој и богатијој Српској и да ће на том путу кренути од себе.

„Још једном желим да поручим да смо чули глас народа, хвала свима оним који су нас подржали због добрих ствари које смо направили и обећавам да ћемо у добрим стварима да истрајемо. Онима који су нас овај пут казнили због лоших ствари и појава поручујем да смо разумјели и њихов глас и њихову љутњу и да ћемо учинити све да њихово повјерење вратимо и оправдамо“, закључио је предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

Архива