Додик-Човић: Добар изборни резултат

10.10.2012 Актуелно

Додик је рекао након састанка да је на нивоу БиХ остала отворена смјена замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Дениса Бећировића у другом кругу гласања и министра иностраних послова Златка Лагумџије, те министара из СДА, као и заказивање сједница на којима ће се о овоме расправљати.

Предсједник је истакао да СНСД не жели да бира бошњачке и хрватске представнике, јер СНСД не жели да њему неко одређује кандидате, али да Лагумџија мора бити смијењен јер је кршио Устав и процедуре, те омаловажио унутарстраначки договор о формирању Савјета министара БиХ.

Додик је додао да је на данашњем састанку потврдио став Републике Српске по питању одлуке „Сејдић и Финци“, истичући да је и став ХДЗ-а БиХ потпуно прихватљив јер отвара могућност за договор и даје простора за компромис.

„По питању координације, треба наставити тражити методе и моделе, те испунити европске захтјеве за могућу кандидатуру што прије“, сматра Додик.

Додик је током данашњег сусрета обавијестио Човића о покренутој иницијати за укидање Оружаних снага БиХ.

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик и предсједник ХДЗ-а Драган Човић договорили су се да у новембру одрже заједничке састанке руководства двије политичке партије.

Архива