Бањалука: СНСД има визију развоја Републике Српске

05.10.2012 Актуелно

Слободан Гаврановић
ЗАЈЕДНО СА ВАМА ЋЕМО ГРАДИТИ БАЊАЛУКУ
СНСД је за протеклих 12 година уредио и развио Бањалуку и од ње створио добро мјесто за живот. Послије седмог октобра настављамо даље да заједно са вама градимо и развијамо овај град.
Предстоје нам бројни пројекти, али издвојићу само један, а то је изградња централног великог градског трга. Ви заслужујете да имате једно такво мјесто.
СНСД је странка која има одговорност и жели да ради, а не да влада. Отворићемо нова радна мјеста и подићи квалитет живота.

Очекујемо велику побједу вас и СНСД-а.

Милорад Додик
ЗАЈЕДНО СМО ВРАТИЛИ ДОСТОЈАНСТВО РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И СРПСКОМ НАРОДУ
СНСД је увијек био и остао уз народ. Борили смо се и борићемо се за стабилну и нормалну Републику Српску и за сваког њеног грађанина.
Преузели смо Републику Српску у тешким временима када је била пред политичким и економским колапсом. Имали смо јединство и снагу и знали смо како је треба стабилизовати, сачувати и развијати. Ваш глас и ваша подршка су нам основни мотив и орјентир у раду. Ми смо јаки онолико колико имамо ваших гласова, онолико колика је ваша подршка.
У периоду глобалне економске кризе појединци виде само оно што није урађено и чега нема. Пред вама смо чиста образа и слободно могу рећи, урадили смо све што смо обећали и у постојећој политичко-економској, регионалној, европској и свјетској констелацији односа и није се могло више.
Најврједније што смо учинили да смо заједнио са вама вратили достојанство Републици Српској и српском народу. Републику Српску више нико не може да избрише.
Политичари се мјере само по томе шта оставе иза себе. Иза СНСД-а овдје у Бањалуци, широм Републике Српске и у три општине у ФБиХ су огромни успјеси и дјела. Питам вас шта су наши политички противници оставили иза себе! Драган Чавић и Младен Иванић су били предсједник и премијер Републике Српске више година, а у Бањалуци нису урадили ништа.
Питам се колико пута треба да побиједимо неке да одустану. Они су мањина и слободно могу рећи да они нису Бањалука. Бањалука је оно што сте ви, и ви сте већина.
СНСД има визију Републике Српске и ви не смијете изгубити повјерење у нас као ни у Републику Српску. Република Српска је брана нашег опстанка и сигурност за добар и квалитетан живот.
Нашим политичким противницима поручујем да и у будућности, послије седмог октобра гледају како ми радимо и градимо, а они нека се пате.
Република Српска је до нашег доласка изгубила 53 функције и била је, слободно се може рећи, драгстор за странце који су долазили у Републику Српску и узимали једну по једну њену надлежност и преносили је у Сарајево. Тако су настале 83 институције БиХ мимо Устава, а све је то дозволио СДС и ПДП. СНСД је странка која има карактер, а само они који имају карактер могу одбранити свој народ и своју Републику.
Свједоци сте многих неправди и нелогичности, а једна од њих је војска БиХ која је до сада потрошила 2,2 милијарде КМ. Та и таква војска мора бити укинута, а новац који је потрошен низашто и нинашто враћен народу.
Ово су локални избори, али су јако важни и они ће одредити глобални ток политике овдје у Републици Српској и БиХ. Само наша снага и наше једнство могу да спријече ерозију и дестабилизацију Републике Српске.
Ви и ми смо једно. То је узајамна прича и узајамно давање. Бјерујем у вас да нам вјерујете. Не молим вас за гласове, јер ваш глас је подршка Републици Српској и вашем бољем животу.
СНСД је најбољи избор. Ми не смијемо да станемо. Морамо да идемо даље, јер ако станемо, тада и падамо. Бањалука и Република Српска знају и хоће  да подрже канидате СНСД-а. Настављамо и послије седмог октобра да се боримо за Републику Српску и да изграђујемо њене општине и градове.
Увјерен сам у нашу велику побједу седмога октобра.

Архива