Гаврановић отоврио амбуланту у насељу Ада

21.09.2012 Актуелно

Он је изразио наду да ће грађанима Аде у овој амбуланти бити пружена квалитетна здравствена услуга.

Гаврановић је рекао да ће трошкове закупа амбуланте сносити град Бањалука, додајући да ће град ићи у закуп и у другим мјесним заједницама док не буду изграђени објекти у које ће, коначно, бити смјештене амбуланте породичне медицине.

Он је рекао да би у најскорије вријеме требало да буде завршено шест амбуланти породичне медицине на подручју града Бањалука.

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић, који је присуствовао свечаности, рекао је да ова мјесна заједница сваким даном постаје све урбанији дио Бањалуке, јер сада посједује амбуланту породичне медицине, просторије мјесне заједнице, те Инцелов мост, који је спаја са градом.

„Град Бањалука, у сарадњи са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, планира у Ади изградњу објекта за стамбено збрињавање породица погинулих и ратних војних инвалида“, најавио је Давидовић.

Директор Дома здравља Бањалука Гордана Тешановић рекла је да ће у овом објекту грађани Аде у прво вријеме добијати стандардни пакет услуга примарне здравствене заштите, а потом и услуге из хематологије и биохемије.

Она је додала да ће у амбуланти радити један тим породичне медицине од 7.00 до 15.00 часова, а како број регистрованих пацијената буде растао тако ће се и број тимова повећавати.(Агенције)

Архива