Гаврановић: Најважнији задатак отварање нових радних мјеста

13.09.2012 Актуелно

– У оквиру Развојне агенције Града, дефинисаћу посебну улогу „Центра за мали бизнис“, који ће  интензивно радити на разним облицима помоћи предузетницима. Сваком послодавцу, који запосли више од 10 нових радника, обезбиједиће се привилегован приступ повољнијим кредитним линијама, које би се осигурале удруживањем намјенских средстава Града са пословним банкама, као и средствима Гарантног фонда, рекао је Гаврановић.

Он је истакао да ће сваком послодавцу, који обезбиједи запошљавање лица старијих од 50 година живота или особе са инвалидитетом, субвенције бити увећане за 20 одсто.
Гаврановић је истакао да ће у оквиру Развојне агенције Града, путем „Центра за инвеститоре“, бити оспособљена централна градска канцеларија за прихват инвеститора.
– Реализацијом пројекта „Технолошки бизнис парк“, на простору од 220 хектара, чија је процијењена вриједност 45 милиона КМ, развићемо предузетничку инфраструктуру, која ће омогућити отварање великог броја предузећа у овој зони, запошљавање пет до шест хиљада нових радника, уз привлачење и прихват, већ сада, значајног броја заинтересованих домаћих и страних инвеститора, нагласио је Гаврановић.

Додао је да ће заинтересованим инвеститорима, у оквиру Технолошког бизнис парка бити додијељено земљиште на кориштење, на основу претходно проведене процедуре јавног позива, односно, конкурса, и у складу са законом.

Казао је да ће, као градоначелник Бањалуке, низом подстицајних мјера, подржати отварање нових и развој постојећих предузећа и предузетништва, те нове програме запошљавања.
– Истовремено ћу обезбиједити такву организацију у градској администрацији, која ће морати одобрења за рад да изадје за један дан, рекао је Гаврановић.

Архива