Дрвар:Захвалност Додику за учињену подршку

09.09.2012 Актуелно

Пред више од хиљаду грађана, Владика Хризостом је захвалио предсједнику Додику на досадашњој подршци и нагласио је да је велика ствар бити данас у слободном Дрвару.
Владика је казао да је најважније да будемо људи, а ако смо људи онда смо на путу да будемо много више, да будемо народ свој на своме. За много тога је заслужан предсједник Додик који се бори за нас и који је данас најдражи гост и због тога му одајемо нашу велику захвалност.
Без великог напора и личног труда предсједника Додика, питање је да ли би смо имали ово што данас имамо.
Позивам вас да учините и лични напор  и труд за себе и своју породицу и да препознате актуелну власт овдје у Дрвару, Петровцу, Грахову и Гламочу која је заслужна за наш повратак и нашу слободу коју уживамо овдје.

Милорад Додик
Овдје живимо и овдје ћемо остати
Велика ствар је данас, овдје у Дравру, након свега што вам се догодило кретати се слободно и пјевати српске пјесме. Српска православна црква је основни чувар српског националног идентитета у времену у којем је лако изгубити све. Дошао сам овдје међу вас као предсједник Републике Српске, али и као потомак Дрвара гдје су моји давни преци отишли у Лијевче Поље. Волим доћи у Дрвар и бити са вама, долазио сам овдје и раније када то други нису смјели. Морамо се борити, ићи даље и окупљати се како би смо опстали.
Ако нисте ви одустали од одбране Републике Српске, онда то сигурно нећу ни ја. Јака Република Српска је гарант опстанка, стабилности српскога народа, а и вас заједно са њима.
Ови из Федерације нас проглашавају за много шта, а нису нам ништа дали од онога што су опљачкали и уништили. Овдје живимо и овдје ћемо и опстати.
Ваша окупљања и подршка су моја снага. Морате издржати ово тешко вријеме глобалне економске кризе и морамо сачувати начело да је понос бити Србин. Имајте повјерења у оно што радимо и држите Српске православне цркве

Архива