Бијељина-Јања: Са Миловановићем у промјене

16.09.2012 Актуелно

„Сматрамо да имамо најбољег кандидата за начелника Бијељине актуелног министра пољопривреде Мирослава Миловановића који је показао своју способност и оданост локалној заједници у мјесту гдје је рођен и гдје намјерава да остане а који се ни у једном тренутку није двоумио да понуди мјесто министра пољопривреде а да се прихвати градоначелничког посла овдје у Бијељини“, рекао је Додик новинарима уНовом насељу Јања.

Он је додао да то довољно показује о самом односу Миловановића према Бијељини.

„У Новом насељу Јања боравили смо и раније у намјери да га средимо инфраструктурно и да помогнемо у рјешавању преосталих проблема. Централне улице у овом насељу су асфалтиране али споредне, попречне улице такође треба асфалтирати што ћемо урадити у наредном периоду као што ћемо радити на рјешавању осталих питања која тиште мјештане овог насеља“, рекао је Додик.

Једно од таквих, додао је он, јесте довољно квалитетно водоснабдијевање, канализациона мрежа, а прије свега, неопходно је обезбједити посао за све људе који овдје живе.

„То је примарно што желимо да урадимо са нашом политиком овдје“, поручио је Додик.

Кандидат СНСД – а за градоначелника Бијељине Мирослав Миловановић рекао је на предизоборном скупу у Новом насељу Јања да град Бијеиљина има други по величини буџет уРепублици Српској а да су се средства из буџета трошила ненамјенски и најчешће по политичкој линији.

„Недопустиво је да борци Војске Републики Српске који су стварали Српску и који су у тешкој материјалној и социјалној ситуацији не могу остварити своја права ако нису чланови СДС –а  “ рекао је Миловановић и напоменуо да се такве и многе друге ствари морају промијенити са чиме ће се,како је увјерен, кренути од 8. октобра.

Носилац одборничке листе СНСД – а Бијељина Синиша Максимовић који је и дирекор Опште болнице „Свети врачеви“ рекао је да су у Новом насељу Јања данас организовани превентивни прегледи  те да је установљено да велики број мјештана ове мјесне заједнице има зравствених проблема.

„Морамо више пажње да посветимо оваквим врстама прегледа и да овим мјештанима омогућимошто квалитетније и боље прегледе и онда да предузимамо одговарајуће дијагностичке и терапијске процедуре“ , рекао је Максимовић.

Архива