Бањалука: Трибина СНСД Драгочај

20.09.2012 Актуелно

– Желимо да нам грађани кажу да смо нешто урадили и зато је наша одговорност велика. Протеклих смо година много радили на развоју града и зато данас имамо то што имамо. Реализацијом бројних пројеката промијенили смо лице Бањалуке и с тим настављамо даље – нагласио је Гаврановић.

Додао је да су један од приоритета његовог Програма инфраструктурни пројекти, а међу њима и модернизација некатегорисаних путева.

– Програм модернизације некатегорисаних путева усвојили смо прије шест година и реализовали га у великој мјери, а биће завршен у наредне четири године. На дневном реду је и пројекат водоснабдијевања – рекао је Гаврановић.

Напоменуо је да је посљедњих година у Бањалуци направљено 700 километара локалних путева, 500 километара водоводне мреже, амбуланте, школе….

– Радили смо много на изградњи инфраструктуре. Урадили смо 32 локална водовода. Јавне расвјете није било у Бањалуци, а камоли на селима али смо протеклих година и тај проблем ријепили. Тако у Пријаковцима данас имају асфалт и воду, као и у Драгочају, а раније нису имали. Ми овдје нисмо долазили и не долазимо само за изборе, долазили смо десетинама пута да заједно креирамо рјешења– казао је Гаврановић.

Према његовим ријечима, приоритет ће се дати и стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних инвалида, а тај посао завршиће се у наредне четири године.

– Водили смо и водићемо бригу о тим породицама, помагали смо и помагаћемо онима којима су примања мала, онима који су остали без посла, пензионерима и свим социјално угроженим. У хуманитарне сврхе утрошили смо десетине милиона и то ћемо чинити још издашније све док траје криза– нагласио је Гаврановић.

Истакао је да је незапосленост данас најтежи проблем и да због тога треба радити и градити Бањалуку.

– Треба да учинимо све да наша будућност, наша младост, наша дјеца остану овдје – поручио је Гаврановић.

Он је позвао присутне да прочитају његов Програм, проуче га и изнесу своју идеју или замјерку, ако је имају.

Архива