Вулић: Имовина је власништво ентитета, јасан циљ бошњачких политичара – унитарна БиХ и доминација Бошњака

04.10.2023 Актуелно

Шеф Клуба посланика СНСД-а Сања Вулић истакла је да је на политичкој сцени БиХ у току интензивно распакивање Општег оквирног споразума за мир у БиХ, а сада и све израженија жеља да дође крај дејтонске БиХ, што јасно поручују два бошњачка члана Предсједништва БиХ.

Реагујући на то што су чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Денис Бећировић упутили у процедуру приједлог закон о такозваној државној имовини БиХ, Вулићева је рекла да је Дејтоном јасно дефинисано да имовина припада ентитетима, али очигледно да то не занима бошњачке политичаре, нити међународну заједницу.

– Двојица бошњачких чланова Предсједништва својим неразумним потезима скоро свакоднево показују шта им је циљ – унитарна БиХ, без ентитета, са доминацијом бошњачког народа над Србима и Хрватима – рекла је Вулићева.

Према њеним ријечима, први корак на том путу био је одузимање позиције члана Предсједништва, у садашњем случају, хрватском народу, а наредни је јуришање на имовину.

– Да једнонационалне земље немају будућност, то би морали знати и амбасадори САД и Велике Британије. Но, ко шта зна и жели, није наша ствар. Република Српска је за дејтонску БиХ, а било какав други авантуризам представља крај државне заједнице БиХ – навела је Вулићева за Срну.

Архива