Цвијановићева се обратила на Међународном форуму у Астани

08.06.2023 Актуелно

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић обратила се јутрос на Међународном форуму у Астани „АИФ2023“.

Цвијановићева се јутрос обратила на овом форуму, као и предсједник Киргизије Садир Џапаров.

– Драго нам је да видимо како дијалог међу народима води проналаску бољих рјешења за глобалне изазове – објављено је јутрос на Твитеру форума.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић учествује данас и сутра на Међународном форуму Астана у Казахстану.

Цвијановићева је један од главних говорника на панелу који ће бити уједно и церемонија отварања, а тема панела на којем учествују предсједници Казахстана Касим Жомарт Токајев, Киргистана Садир Жахаров, Катара Тамим бин Хамад Ал Тани, премијер Узбекистана и други. Тема панела чији је модератор новинар Си-Ен-Ен Ричард Квест је Милтилатерализам – фокус на тренутне изазове и будуће трансформације.

Теме овогодишњег форума су ефикасни модели сарадње и партнерства с циљем рјешавања глобалних изазова, најављено је раније из Предсједништва БиХ.

Форуму ће током два дана присуствовати лидери бројних држава, представници међународних организација, те извршни директори великих мултинационалних компанија и реномирани међународни стручњаци.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ допутовала је синоћ у Казахстан гдје на форуму учествује на позив предсједника Касима Жомарта Токајева.

Архива