Додик: Изненађујућа необјективност земље попут Њемачке; Декларација у Бундестагу игра недораслих политичара

03.06.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је изненађујуће да је једна озбиљна земља попут Њемачке себи дозволила толико необјективности. Каже да декларација у Бундестагу коју је писао муслимански лоби представља игру недораслих политичара.

– Уколико заиста желите помоћи, саслушајте све стране и не приступајте површно односима у БиХ. У свим њиховим декларацијама само су Срби и Хрвати криви, а муслимани не. Мора се признати да муслимански лобисти добро одрађују посао.У таквој Изетбеговићевској БиХ, какву покушавају да наметну, јасно је, нема мјеста за Србе и Хрвате. Жалосно за Њемачку и њихову спољну политику – истакао је Додик на свом Твитер налогу.

Подсјећамо, иако је јуче било најављено да ће њемачки Буденстаг разматрати стање у БиХ, посланици се нису бавили овом темом.
 
Наиме због тензије и наводне сецесионистичке политике, владајућа коалицији у Њемачкој позвала је владу да пружи већу подршку БиХ. Бундестаг је приједлог упутио на додатну расправу.

Резолуцијом коју је сачинила њемачка владајућа коалиција, политичке активности српског члан Предсједништва Милорада Додика и предсједника ХДЗ-а Драгана Човића оквалификоване су као пријетња по мир у БиХ и југоисточној Европи.

Архива