Цвијановић: Велики дан за Србију, Вучић води политику мира

31.05.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, која је присуствовала свечаности полагања заклетве предсједника Србије Александра Вучића, изјавила је да је данас велики дан за све грађане наше земље и поручила да је Република Српска увијек поносна када се „добре ствари дешавају у Србији“.

– Једна од основних ствари политике предсједника Вучића, али исто тако политике Републике Српске и институција обје земље је управо мир и стабилност цијеле регије, знајући да смо суочени са великим проблемима, које нисмо ми изазвали ми, већ неко други, а ми, нажалост, морамо да живимо са тим последицама и да водимо рачуна на који начин ћемо изаћи из цијеле ове кризе – рекла је Цвијановић.

Сматра да Србија може брзо да одради свој дио посла када је у питању избор институција, односно да се креће напред и има јасно издефинисане циљеве који су развојно најпрепознатљивији у цијелој нашој регији.

Истакла је да је за Републику Српску од великог значаја подршка и ослонац коју њеној земљи пружа Србија.

– Оно што је важно за Републику Српску то је да је Србија увијек негдје била посебно велики ослонац за Српску и да се то манифестовало на начин да креирамо заједничке пројекте који су од стратешког значаја и да желимо да их реализујемо, а исто тако да имамо много примјера интервенција од стране иституција Србије према локалним заједницама Републике Српске – рекла је Цвијановић за Тањуг.

Оцијенила је да је однос Србије и Српске у функцији мира и стабилности и да двије земље теже да напредују како економски, тако и политички, градећи пријатељства у читавом региону.

Цвијановић сматра да су приоритети политике и предсједник Србије Александра Вучића, и српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додика, неговање пријатељских односа не само између себе већ и са осталим земљама на Балкану.

– Желимо да имамо боље разумијевање и да ни једна политичка ствар не буде препрека нашем економском развоју или нашем интегрисанијем регионалном, инфраструктурном и сваком другом заједничком развоју – казала је предсједница Републике Српске.

Архива