Додик: Република Српска и РТРС су једно

19.04.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас, на свечаној академији поводом 30 година РТРС-а, да су Радио-телевизија Републике Српске, Српска и све њене институције једно, да су се заједно развијали и успјешн пролазили кроз све недаће.

– Знали смо од почетка су Република Српска, Радио-телевизија Републике Српске и све њене институције једно – рекао је Додик.

Знали смо, наводи Додик, да је тај пут несумњиво исправан.

– Знали смо и онда када смо губили медијску битку на глобалном нивоу да је важно да имамо нашу телевизију. И то се показало одрживим – нагласио је Додик.

Додик је рекао да је поносан на чињеницу да је, радећи важне послове, заједно с РТРС-ом успјешно пролазио кроз све изазове.

– Нисте имали времена да славите свој почетак. Морали сте да пратите наше храбре српске војнике тамо гдје су били на ратиштима, да доносите у правилу тада тужне приче, да заједно с нама чините један дио оптимизма који се тада морао ширити – нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је поручио да је „РТРС увијек била демократична телевизија на којој је одувијек било мјеста за све и да тако треба да остане и даље“.

Архива