Додик: Шаровић подржава друга два члана Предсједништва због малих привилегија

02.03.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас на Палама да предсједник СДС-а Мирко Шаровић стоји иза два муслиманска члана Предсједништва БиХ, због малих привилегија и шићара ког има од њих.

Додик је истакао да је зачуђујућа изјава лидера СДС-а Мирка Шаровића у вези са напуштањем сједнице Предсједништва БиХ, с обзиром да је и Шаровић био члан Предсједништва.

– Нисам био у страначким просторијама. Припремали смо сједницу, били спремни да гласамо о неким тачкама дневног реда које су у интересу Републике Српске, када смо, пет минута прије сазнали да је амбасадор у Бриселу дао сагласност за санкције Русији, а да о томе није одлучивало Предсједништво – рекао је Додик новинарима.

Он је поновио да је тражио да се уврсти та тачка дневног реда и да се о њој одлучује, али да друга два члана Предсједништва то нису хтјела ни да уврсте у дневни ред.

– Они желе да то ураде као 1992. године, да игноришу закључке и ставове Срба. Зато је Шаровић, у том свом подаништву за једно ауто које га воза широм Републике Српске и пратње коју има, те обећања да ће му се неки процеси везани за покојног Ристу Југовића ставити са стране, ако буде сервилан – рекао је Додик.

Према његовим ријечима, Шаровић зна да члан Предсједништва и ако изађе са сједнице, сједница не може бити одржана.

Шаровић је све слагао у том погледу и проглашава ту двојицу муслиманских чланова Предсједништва преданим радницима на стратешким питањима, рекао је Додик те упитао о којим је то стратешким питањима ријеч, је ли то рушење Устава, јер, како је истакао, они управо на томе раде.

Додик је још једном поновио да је напустио данашњу сједницу Предсједништва, јер неће да дозволи да се Србима понови 1992. година, као и због тога да једног дана друга два члана Предсједништва не би покушала да укину ентитетско гласање и да одређују Србима како ће живјети.

Архива