Шулић: Сједница НСРС – још један корак према политичком Сарајеву да прихвати дијалог

02.02.2022 Актуелно

Из Републике Српске сигурно долазе позиви за компромис и дијалог, изјавио је потпредсједик Народне скупштине Републике Српске гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.

Шулић је истакао да је јучерашња сједница НСРС била „још један корак према политичком Сарајеву да прихвати дијалог“.

– Задовољни смо како је протекла скупштина. Битно је рећи да предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић, односно хрватски народ зајендо са институцијама Српске желе да буде дио рјешења, а не проблема. Предсједник СДА Бакир Изетбеговић је изабрао другу страну, али то је његова политичка одговорност – поручио је Шулић.

Шулић је нагласио да је јако важно то што су сви парламентарни предсједници политичких партија узели учешће у раду скупштине.

– Мени је засметало то што су они сви добили прилику да прије српског члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД-а Милорада Додика изнесу свој став, али они то нису искористили, него су чекали да он конципира одређене закључке – рекао је Шулић.

Он је подсјетио да је премијер Српске Радован Вишковић позвао премијера ФБиХ Фадила Новалића да одрже заједничку сједницу Влада Српске и ФБиХ.

– Одговора на тај позив још увијек нема, али нас то неће спријечити да наставимо даље да разговарамо – закључио је Шулић.

Подсјетимо, Народна скупштина Републике Српске је на јучерашњој сједници усвојила 12 закључака о политичко-економској ситуацији у БиХ.

Архива