Дијана Грбић (1977) је глумица и продуцент извођачких умјетности.

Завршила је основне студије глуме на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци 2002. године, а двије године касније је магистрирала продукцију извођачких умјетности на Голдсмитсу у Лондону.

Професионалну каријеру је градила у Лондону, као асистент на програму образовања у склопу Међународног фестивала позоришта Лондон (ЛИФТ), у Градској управи Бања Лука као самостални стручњак у култури, као шеф одсјека за међународну и регионалну сарадњу и као шеф протокола градоначелника, те на пословима главног уредника програма драмске и филмске умјетности у Културном центру „Бански двор“.

Уз редовно запослење, Дијана је активно радила на бројним пројектима и програмима у области културе, са акцентом на позориште и извођачке умјетности, од којих се посебно издвајају организација бројних радионица са реномираним европским умјетницима (Гералдине Пилгрим, Граеме Миллер, Хелен Каруна Каран, Јола Цyнкутис…), као и жирирање на Театар фесту “Петар Кочић” (2010, 2011) и Међународном фестивалу младог глумца “Заплет” (2018).

Учествовала је у изради Закона о култури Републике Српске, Стратегије развоја културе Републике Српске 2017-2021, као члан радне групе и Стратегије развоја културе Бањалуке 2018-2028, као један од коаутора у оквиру пројекта БЛ 2024. Била је члан управног одбора Музеја савремене умјетности Републике Српске и Народног позоришта Републике Српске.

Живи и ради у Бањалуци. Супруга и мајка двоје дјеце.