Цвијановић: Не постоји бољи дан за захвалност на оданости Српској

08.01.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је 9. јануар највећи и најзначајнији празник у календару Републике Српске и зато не постоји бољи дан, нити повод, да се заслужнима захвали за оданост и посвећеност Републици Српској, као и за напоре које улажу за њен развој.

– Припала ми је велика част да на тридесети рођендан Републике Српске одликујем појединце, колективе, удружења и институције који су својим личним и професионалним ангажманом дали посебан допринос стварању, очувању, јачању, те промоцији и афирмацији Републике Српске – рекла је предсједница Српске у обраћању на свечаности додјеле одликовања у Културном центру Бански двор.

Цвијановић је нагласила да је 30. рођендан велики јубилеј за Републику Српску, њене грађане и институције.

– Ово је наших првих 30 година у којима смо сви заједно, као друштво, стасавали, сазријевали, развијали наше институције и јачали свијест о важности очувања Републике Српске. Можемо рећи да смо у претходне три деценије прошли дуг и нимало лак пут. Али, с поносом можемо рећи и то да је, упркос бројним изазовима са којима се суочавала, Република Српска израсла у модерну, демократску политичку заједницу која почива на стабилности институција и снажној вољи и неизмјерној љубави њених грађана – нагласила је Цвијановић.

Она је навела да су управо та воља и љубав грађана Републике Српске најснажнија покретачка снага њеног развоја, гарант дуговјечности и залог за мирну и просперитетну будућност.

– У ту будућност корачамо спремно и храбро, свјесни свог идентитета и славне прошлости, али са жељом и надом да ће генерације које долазе живјети у миру, у много срећнијим и мање бременитим околностима него оне претходне. Свјесни смо да ће и будуће вријеме носити своје изазове и оптерећења, али много је лакше да се крећете напријед онда када имате јасан правац и када знате свој пут, а наш се зове снажна, стабилна и просперитетна Република Српска – поручила је предсједница Српске.

Она је истакла да је захваљујући тој визији и јасном путу, Република Српска сваким даном све развијенија и изграђенија.

– На нашем заједничком, три деценије дугом путовању, много је оних, међу којима сте и ви, данас окупљени, који су својим радом дали огроман допринос политичком и економском развоју Републике Српске, њеној стабилности и просперитету, као и њеној афирмацији кроз спорт, културу, хуманитарни рад и друге области дјеловања – нагласила је предсједница Републике.

Она је у име грађана Републике Српске и своје име захвалила одликованим појединицима, колективима, удружењима и институцијама на свему што су, кроз лични и професионални ангажман, као и кроз резултате постигнуте на својим пољима, урадили за Републику Српску, њено јачање, промоцију и афирмацију.

– Нека вам данашња, деветојануарска одликовања буду на понос и на част, као одраз захвалности институција и грађана Српске, али и подстрек да путем успјеха којим сте кренули, наставите још снажније у наредном периоду. Живјела Република Српска – рекла је Цвијановић.

Архива