Цвијановић: Турковићева продаје маглу о некој бољој будућности

16.12.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да се слаже са тезом, ко год да је заговара, да се у БиХ морају правити услови за нормалан живот будућих генерација, али се ни мало не слаже са начином рада Бисере Турковић јер она, слично својим партијским друговима, злоупотребљава све оно што је заједничко и институционално стављајући га у функцију једноетничког.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Турковићеве да јој је упутила писмо са жељом да се, како је навела, ради на стварању бољих услова за живот, предсједник Републике је рекла да у њене добре намјере нити је вјеровала, нити може вјеровати, јер је улога Турковићеве била и остала проблематична.

Она је оцијенила да јој је тешко вјеровати да би била другачија и прихватљивија са аспекта прављења боље будућности.

– Не можете злоупотребљавати ДКП мрежу и своју позицију министра, а причати да желите бољу будућност за све. Не можете писати писма унаоколо и писати лажи о онима с којима наводно желите живјети и имати бољу будућност. Не можете игнорисати чињеницу да је по Уставу за спољну политику задужено Предсједништво БиХ и узурпирати та овлаштења да бисте пласирали по свијету неку своју партијску политику. Не можете при томе заобилазити амбасадоре који су Срби а причати да поштујете кобајаги суживот и да хоћете бољу будућност – појаснила је Цвијановић.

И онда нам, констатовала је предсједница Српске, таква Бисера Турковић продаје маглу о будућности, а урадила је све у својој политичкој прошлости и ради и сада у политичкој садашњости, да узурпира и шансу за бољу будућност.

Архива