Вишковић и Мировић задовољни односима Српске и Војводине

18.09.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Покрајинске владе Игор Мировић изразили су на састанку у Новом Саду задовољство односима Српске и Војводине, те истакли да ће у наредном периоду радити на додатном јачању веза.

Током састанка Вишковић је пренио да Република Српска биљежи одличне економске показатеље, са једном од највећих стопа раста бруто друштвеног производа у региону и да су, захваљујући позитивним економским трендовима, приходи у републичком буџету већи за 236 милиона КМ, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Предсједник Владе Српске констатовао је да је Србија највећи спољнотрговински партнер Републике Српске, и по извозу и увозу, те истакао да ће се у наредном периоду радити на изградњи индустријских зона у пограничним регијама уз Србију, што ће позитивно утицати на економски развој са обје стране Дрине.

У току је састанак предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и предсједника Покрајинске владе Игора Мировића.

Вишковић, који ће данас посјетити и Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду, нагласио је да постоји значајан простор за унапређење међусобне сарадње кад је ријеч о пољопривреди, с обзиром на богато искуство које у овој области има Војводина.

Током разговора Вишковић је захвалио и за пружену помоћ Војводине за угрожене у недавном земљотресу на подручју Костајнице, истичући да је то још један израз братских односа између Републике Српске и Војводине

Архива