Цвијановић: Eпидемиолошка ситуација и даље сложена

07.09.2021 Актуелно

Предсједницa Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да је епидемиолошка ситуација у Српској и даље сложена, али је истакла да су републичке институције реаговале правовремено и да је улагање у здравствени сектор дало резултате.

Цвијановић је данас у свом кабинету разговарала са директором болнице „Свети Врачеви“ Бијељина Златком Максимовићем о тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју Семберије и Републике Српске, као и о досадашњем процесу набавки вакцина и имунизацији становништва.

Цвијановић је истакла да високо цијени труд и пожртвованост свих здравствених радника у Републици Српској током пандемије изазване вирусом корона, те се придружила њиховим апелима упућеним грађанима Српске да се ради заштите свог и здравља својих породица вакцинишу.

У саопштењу се наводи да је Максимовић уручио Цвијановић монографију „Наша борба са ковидом“ насталу са циљем упознавања стручне и шире јавности о доприносу здравствених радника бијељинске болнице „Свети Врачеви“ у борби са пандемијом вируса корона, саопштено је из кабинета предсједнице Републике Српске.

Монографија „Наша борба са ковидом“ прва је у Европи овог типа, а штампана је на српском, руском и енглеском језику.

Архива