Зоран Тегелтија поново изабран за предсједника Општинског одбора

31.08.2021 Актуелно

На 8. изборној конференцији Општинског одбора СНСД-а у Мркоњић Граду за предсједника тог страначког тијела поново је изабран Зоран Тегелтија.

Тегелтија, који је изабран на мандат од четири године, оцијенио је да је мркоњићки општински одбор СНСД-а један од најуспјешнијих унутар странке.

– Имамо иза себе 11 узастопних побједа и припремамо се за нову у наредној години јер сматрамо да својим радом и односом према грађанима заслужујемо подршку овог града – рекао је Тегелтија новинарима.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је мркоњићки СНСД једна од најбољих партијских организација, те је истакао да само оне општине и градови који имају компактну ситуацију у оквиру владајуће политичке партије могу рачунати на развој.

Он је на том плану рекао да је Мркоњић Град доказ успјешне политике СНСД-а, која се мјери према ономе што је до сада оставила иза себе, а то су бројни реализовани и корисни пројекти.

Додик је рекао да ће у Мркоњић Граду бити реализовани нови развојни пројекти, што не би било могуће без снажне конекције између руководстава партије и кадрова СНСД-а на локалу.

Он је честитао Тегелтији за нови избор и поновио да ће бити настављен рад на капиталним пројектима у овој општини, јер СНСД има кадрове способне да их осмисле, креирају, артикулишу, усмјере у позитивном смислу и за њих нађу ресурсе.

Додик је рекао да је задовољан укупним стањем у СНСД-у, али и недавним окупљањем 20.000 чланова на Мраковици, што ријетко која партија на Балкану може да организује.

– У том смислу добили смо нови елан и енергију. Настављамо да консолидујемо партију и припремамо је за нове изборе на којима ћемо, сигурно, остварити велику побједу – рекао је Додик.Милорад Додик у Мркоњић Граду (Фото: РТРС)

И потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић је честитала Тегелтији и рекла да је мркоњићки СНСД један од најорганизованијих страначких одбора, који традиционално има сјајне резултате.

– Очекујем да ће тако бити и у наредном периоду јер локални СНСД показује како функционише, живи и заједнички ради наша велика СНСД породица – рекла је Цвијановић.

Она је рекла да су кадрови СНСД-а на челу Мркоњић Града и да ће та општина и даље имати подршку републичких институција, као и друге локалне заједнице у Републици Српској, без обзира на то ко је у њима на власти.

– Та спона између локалних и републичких власти је увијек била кључна за стабилност и унапређење живота грађана – без обзира гдје они живе – рекла је Цвијановић.

Цвијановић је истакла да је на том плану препознатљив активизам локалних средина којима управља СНСД, а један од таквих свијетлих примјера је управо Мркоњић Град.

Конференцији су присуствовали и генерални секретар странке Лука Петровић, први човјек бањалучког СНСД-а Владо Ђајић и други представници страначких органа, те бројни чланови и симпатизери СНСД-а.

Архива