Ковачевић: Није било телефонске сједнице, јер Додик није дао сагласност

10.08.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик није дао сагласност за одржавање телефонске сједнице Предсједништва БиХ, истакао је савјетник за унутрашњу политику српског члана Предсједништва Радован Ковачевић.

– Да би била одржана телефонска сједница Предсједништва БиХ, потребна је сагласност сва три члана. Додик није дао сагласност за одржавање, а приједлог дневног реда није уопште ни разматран – навео је Ковачевић на свом „Твитер“ налогу.

Према његовим ријечима, јасно је да је једини циљ ове подвале разбијање српског јединства.

– Ми нећемо насјести – поручио је Ковачевић.

Из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ оштро су јутрос демантовали информацију да је одржана телефонска сједница овог тијела, истичући да је то још једна лаж очигледно пласирана с циљем покушаја разбијања српског јединства у Републици Српској.

Из Кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшић претходно је наведено да су синоћ на хитној телефонској сједници због именовања Управног одбора Централне банке БиХ Комшић и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић гласали „за“ именовање новог-старог састава Управног одбора, док је Додик гласао против приједлога именовања.

Архива