Додик: Страни фактор све радње усмјерио против Срба

04.08.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је све што ради страни фактор усмјерено ка уништењу Срба у БиХ и покушају свођења ентитета на празну љуштуру.

– Ми смо посвећени миру. Покушавамо предсједнику Србије Александру Вучићу поручити да не можемо вјеровати у намјере да нам деградирају наша права загарантована Дејтонским споразумом – истакао је Додик на конференцији за новинаре у Београду, након састанка предсједника Србије Александра Вучића и руководства Републике Српске.

Навео је да Српска не може да прихвати легитимитет човјека који се представља високим представником.

–  Ми у Сарајеву немамо шта да чекамо. Упорно ћу о томе говорити, па понекад можда био и досадан. Када је у питању Косово, видите двоструке стандарде, а нама упорно покушавају да угуше идентитет, и отму ентитет – поручио је Додик.

Он је истакао да је о томе упознао Вучића, те указао на жеље да се направи чврста граница на Дрини.

– Ми то не желимо – рекао је Додик и истакао да је Српска посвећена изградњи мира и да ништа не тражи од онога што су уставна права Срба.

Додик је рекао да Српска нема у БиХ шта дугорочно да гледа и гради живот, јер је тај живот немогућ, додајући да је то показала историја и садашње вријеме.

Архива