Додик: Не одустајемо, не предајемо се, не продајемо ником ништа

21.08.2021 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је вечерас да је скуп на Козари јасна порука да СНСД не одустаје, не предаје се и не продаје ником ништа и да ће побиједити на изборима идуће године, а да са Козаре креће побједа.

– Значајан инвестициони подухват ћемо направити идуће године, без обзира на то колико је тешка ситуација. Слиједе инвестиције у свакој локалној заједници – рекао је Додик у обраћању окупљенима на скупу под слоганом „Живјеће Српска“, који је окупио више од 15.000 чланова СНСД-а из свих крајева Српске.

Додик је нагласио да народ Козаре који је страдао у Другом свјетском рату, као и 30.000 људи страдалих у Одбрамбено-отаџбинском рату не смију бити издани и да је то оно што га мотивише за даље вођење политике.

– Наша политика је политика мира. Мир нам је потребан и нисмо за немир, рат и сукоб и не желимо зло ниједном човјеку, ма које је вјере и нације, али немојте нас дирати! То је забрањено! Забрањено је Републику Српску издати и омаловажавати – поручио је Додик.

Он је рекао да СНСД никога не вријеђа и не дира, али да нико не смије да дира ни Републику Српску.

– Нека проба Бакир Изетбеговић кренути на Републику Српску, па да видимо како ће проћи. И та освета о којој он прича, ја сам задужен за то, ништа се ви не сикирајте. Српска мора бити само јача, никако слабија. Упорно ћемо се борити да нам се врати што нам је одузето и то никада нећу престати, јер Републику Српску остављамо генерацији која ће бити генерација српских патриота. Кад то урадимо, лако је градити улице и путеве – поручио је Додик.

Он је захвалио свим члановима СНСД-а који су данас дошли на Козару и нагласио да су они снага странке, додајући да је био овдје на скуповима и деведесетих, али да је сада овдје више и воље и енергије.

– Они који мисле да су други бољи, нека иду. И не дајте им да се врате! Има међу нама битанги и морате ми помоћи да их рашчистимо. У СНСД-у не може бити нико, а да окреће главу од било којег човјека. Ја сам тај који ће проводити вашу вољу. Важнији сте ми ви него сви странци који се поредају од Истока до Запада – поручио је Додик.

Он је навео да је људи из опозиције не би ни могли издржати овакву енергију.

– Они стају у два аутобуса и раде на мрежама. Ја се питам, пошто сам ја најстаромоднији, како раде кад нестане струје. Хоћемо ли опет морати опозицији доказивати да нас има или је ова слика с Козаре довољна да кажу „алал, мајсторе“, додао – је Додик.

Програму су претходили састанак руководства СНСД-а са челним људима градских и општинских одбора странке и другим функционерима и полагање вијенца код спомен-плоче са именима погинулих бораца НОВЈ и жртава фашизма, а слиједи концерт Милице Павловић и ОК Бенда код хотела „Монумент“.

Архива