Вишковић: Наставља се конструктивна сарадња са ММФ-ом

07.06.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, путем видео линка, са делегацијом Мисије Међународног монетарног фонда за БиХ.

На састанку, којем је присуствовала и министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић, разговарано је о актуелним економским темама, као и о реформи јавних предузећа и реформи здравственог сектора у Републици Српској.

Предсједник Владе Радован Вишковић упознао је делегацију ММФ-а са процесом вакцинације у Републици Српској, као и мјерама које Влада наставља да спроводи с циљем опоравка реалног и здравственог сектора.

Такође, Вишковић се захвалио ММФ-у за досадашњу помоћ на превазилажењу ситуације изазване пандемијом вируса корона коју је Република Српска усмјерила за подршку здравственом сектору и привреди.

Саговорници су изразили увјерење да ће досадашња конструктивна сарадња бити настављена и у наредном периоду, а предсједник Владе је овом приликом пожелио добродошлицу новом шефу Мисију ММФ-а у БиХ, саопштено је из Владе Српске.

Досадашњи шеф Мисије Међународног монетарног фонда за БиХ Мартин Петри на данашњем састанку представио је новог шефа Мисије ММФ-а за БиХ Алину Ијанцу.

Архива