Новић: Чиста утопија говорити о независности Интерресорне радне групе

04.06.2021 Актуелно

Чиста је утопија говорити о независности Интерресорне радне групе за измјене Изборног закона БиХ, тврди члан ове групе и делегат СНСД-а у Дому народе парламента БиХ Средоје Новић.

– Шта је то у БиХ независно? Просто је невјероватно да неко о томе данас размишља. Посебно Интерресорна радна група, јер су њу формирале политичке партије – рекао је Новић.

Он је додао и да није проблем ни независност, већ шта се жели у БиХ – да ли се жели направити корак напријед или одржавање статуса кво.

– Све сам ближе ставу да добар дио домаће, али и међународне, јавности жели статус кво – изјавио је Новић за Глас Српске.

Новић је навео и да нема никакве дилеме да поједини амбасадори очигледно нису успјели да обједине, прикупе и заједно са лидерима политичких партија у БиХ постигну консензус о измјенама и допунама Изборног закона, јер да су то успјели никада не би поздравили формирање Интерресорне радне групе.

Према његовим ријечима, стално инсистирање, што међународне заједнице, што опозиције и дијела власти да се у радну групу укључе чланови Централне изборне комисије води ту ствар у пропаст.

Новић смтра да радна група сигурно не би била формирана да се хтјело урадити нешто крупније на промјени Изборног закона, већ би се лидери у БиХ веома лако договорили о три, пет или десет промјена.

Архива