Додик поклонио трактор са прикључцима породици Живковић

27.06.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик поклонио је трактор са прикључцима породици Живковић из Ријечана.

Самохрани отац Маринко Живковић незапослен је и прехрањује петоро дјеце.

Породица Живковић има 16 дулума земље. Због тога је Маринку било најбитније да има трактор да може да живи од свог рада.

Додик је рекао да није могао остати равнодушан када је чуо да је Живковић прије више од двије године након смрти супруге остао сам на сеоском имању да се бори за своју дјецу. Гануло га је, истиче, то што тражи начин како да му се помогне да може да заради, а није тражио новац.

– Зато сам организовао набавку трактора. Данас сам чуо и друге проблеме које има, па ћемо и то покушати ријешити. Биће пронађено рјешење да најстаријем сину, који од обавеза на имању није успио да заврши школу, осим посла буду обезбијеђене и одређене квалификације – рекао је Додик.

Додик је истакао да од ужурбаног начина живота често не видимо да нам први комшија тешко живи. Зато, наводи, ово треба да буде примјер свима који су у могућности да помогну својим суграђанима у тешкој животној ситуацији.

– Нисам знао за овај случај, иако живим недалеко одавде. Ово је порука да треба да застанемо и помогнемо добрим људима, који су свуда око нас – изјавио је Додик.

Додик је поручио да ће дати све што је у његовој могућности да се ријеши једна по једна ствар која мучи ову породицу.

Живковић је истакао да не може описати колико му значи помоћ коју је данас добио јер ће сада лакше моћи да заради и прехрани породицу.

– Имам око 18 дунума земље, коју ћу сада много лакше обрађивати, али ћу моћи и да са трактором идем да зарађујем када ме неко зовне – рекао је Живковић и додао да би добро дошло и да дјеци буде омогућено да лакше дођу до школе.

Он је истакао да му је најстарији син много помогао, како око послова, тако и око млађе дјеце.

– Због тога није успио да заврши школу, тпаме радује што ће му сада бити обезбијеђен посао у локалној фирми“, рекао је Живковић.

Данијела Живковић, једина кћерка од петоро дјеце, има 15 година и каже да сви у кући раде све послове, те да се труде да помогну једни другима. Много је захвална за помоћ њеном оцу.

Доктор Ненад Кузмић из Лакташа, који је Додику скренуо пажњу на проблеме породице Живковић, рекао је да нема веће среће него бити дио хумане приче и помоћи суграђанину којем је помоћ више него потребна.

Начелник општине Лакташи Мирослав Бојић изразио је задовољство што је дио хумане иницијативе и истакао да је ово доказ да локална заједница и ова власт брине о својим грађанима и када није изборна година.

– Помоћи ћемо овој породици и на другим пољима, као што је школовање дјеце – рекао је Бојић.

Архива