Додик: Одличан однос, међусобна помоћ и разумијевање

27.05.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да Република Српска, Србија и Српска православна црква СПЦ у посљедњих неколико година имају одличан однос, да се помажу и разумију.

Додик је да је на данашњем радном ручку који је имао са предсједником Србије Александром Вучићем, Његовом светости патријархом српским Порфиријем и архијерејима који учествују на Сабору СПЦ разговарано „о стању у Цркви и у нашим државама“, као и о потреби да коородинација на неким питањима буде већа.

– Видљиво је да у посљедњих неколико година Република Српска и Српска црква у цјелини имају, према мом мишљењу, одличан однос, помажу се и потпуности се разумију по обавезама и мисијама и свега онога што раде – рекао је Додик новинарима у Београду.

Радни ручак Вучића и Додика са архијерејима СПЦ одржан је у згради Предсједништва Србије на Андрићевом венцу и био је затворен за јавност.

Додик је данас у Београду учествовао и на трибини „Изворни Дејтон или мирни разлаз у БиХ“, која је организована уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

Архива