Цвијановић: У Српску уграђене вриједности антифашистичке борбе

09.05.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у честитки грађанима Републике Српске поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом и Дана Европе, истакла је да су Срби поносни што су као једна од побједничких нација учествовали у беспоштедној борби за слободу, побједи над силама мрака, правде над злом.

– Немјерљива жртва коју је поднио српски народ обавезује нас да се никада не одрекнемо славне историје, идеала и вриједности чије су тековине дубоко уткане у наше друштво које баштини слободу, мир и толеранцију – навела је Цвијановић.

Предсједница Српске је указала да Други свјетски рат представља највећи и по обиму страдања најтрагичнији оружани сукоб у историји човјечанства.

– На овај најсвјетлији историјски датум, с поносом се сјећамо улоге нашег народа у стварању бољег и праведнијег свијета и његовог значајног доприноса великој побједи човјечанства над нацизмом и фашизмом – наводи се у честитки.

Она је истакла да Српска, у коју су уграђене вриједности антифашистичке борбе и одбрамбено-отаџбинског рата, остаје посвећена слободарским идејама, борби за боље друштво и тежњи ка савременим цивилизацијским вриједностима.

Архива