Вишковић: Не постоје подјеле; Борачка категорија заслужује пажњу

28.04.2021 Актуелно

Нити потцјењујемо нити дијелимо борце, они су за нас сви једнаки, поручио је предсједник Владе Српске Радован Вишковић гостујући у нашој емисији Актуелно.

– Наш јавни позив за борачку популацију креће од 5. маја и послије тога кренуће исплата. Имају комисије које требају да прегледају приспјелу документацију, а све комисије свој рад обављају у локалним заједницима. Позивам комисије да убрзају процедуре, јер ми можемо кренути са исплатом када они доставе те обрађене спискове – нагласио је Вишковић.  

Вишковић је још једном поновио да нема никавих подјела у борачкој категорији.

– Свако има право на свој став и мишљење. Влада није имала никакву намјеру да на било који начин некога дијели. Све је радила једна комисија, на челу са ресорним министром за борачку популацију, гдје су учествовали сви представници невладиних организацији проистекли из отаџбинског рата. Једногласно су усвојени сви критеријуми. Борачка поплуација заслужује нашу пажњу – поручио је Вишковић.

Премијер Српске још једном је позвао све на јединство и поручио да нико не хушка борце и не користи их у било какве сврхе.

– Позивам све људе који се баве одговорним пословом да не злоупотребљавају борце у те сврхе. Појавила се информација око тих 100 КМ. Она неће бити мања од 100 КМ, и може се лако десити да тај износ буде и већи. Наши борци треба да испрате јавни позив, и да то ураде у оквирима локалних заједница, и да искористе то своје право. Желимо да добијемо јасну слику наших демобилисаних бораца, како би у наредном периоду могли им посветити још пажње по свим питањима – нагласио је Вишковић.

Он је истакао да се сва борчка питања рјешавају на вријеме, поготово кад је ријеч о исплатама. 

– На вријеме смо исплатили годишњи борачки додатак, исто тако уредно се исплаћује мјесечни додатак. Инвалиднине су повећане. Издвајамо много новца, али то су наши борци заслужили, и сигурно да ћемо у наредном периоду систематски прићи свим преосталим борцима – закључио је Вишковић.

Архива