Додик: Једнократна помоћ пензионерима и борцима

25.04.2021 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је данас једнократну помоћ пензионерима и борцима.

Додик је рекао да је приједлог који ће Влада Српске разматрати да пензионери који примају пензију у износу до 415 КМ једнократно исплати 80 КМ помоћи поводом васкршњих празника.

– За пензионере који примају пензију изнад тог загарантованог износа, биће исплаћено 50 КМ. То све укупно износи 15,6 милиона КМ – рекао је он на конференцији за новинаре.

Додик је навео да би борци од прве до пете категорије који су незапослени или имају примања до 500 КМ требало да добију 100 КМ једнократне помоћи.

– Тих 100 КМ ће примити само они борци који се пријаве на већ отворен конкурс у Министарству рада и борачко-инвалидске заштите. Тај конкурс је отворен и наредних неколико дана и позивам све који испуњавају услове да се пријаве, јер ће само они добити та средства – навео је Додик.

Премијер Српске Радован Вишковић рекао је да ће сједница Владе на којој ће бити донесена одлука о исплати једнократне помоћи бити одржана вечерас.

Вишковић, који је и потпредсједник СНСД-а, рекао је да је циљ да се кроз једнократна давања стимулише јавна потрошња.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да Влада може донијети ову одлуку захваљујући финансијској стабилности Српске.

Архива