Цвијановић: Стратешки интерес – реализација заједничких пројеката

17.04.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је стратешки интерес Српске реализација заједничких пројеката са Србијом као што су „Бук Бијела“, Аеродром Требиње, гасификација Српске и изградња ауто-пута.

– То су пројекти за које су заинтересовани наши грађани и сигурна сам да ће се те ствари реализовати, као што су се реализовале и све друге – рекла је Цвијановић новинарима након састанка у Београду са премијерком Србије Аном Брнабић.

Цвијановић је истакла да Србија и Република Српска годинама добро сарађују и труде се да реализују пројекте који су добри за грађане.

– Увијек је најважније да су то они пројекти који се и реализују са Србијом и због тога постоји увјерење да су то оне ствари које ће сигурно трајати, добре ствари и једнима и другима – рекла је Цвијановић.

Предсједница Српске је честитала Србији на свему што је урадила током кризе и што је успјела да се позиционира на врху озбиљних држава.

Она је навела да и Српска, захваљујући јакој Србији, зна да има и одређени комодитет и одређену сигурност када је у питању ова епидемиолошка ситуација.

Цвијановић је истакла да је задовољна због чињенице да се Србија, по ко зна који пут, и у овој кризи показала као јака и озбиљна држава са свим својим механизмима које је ставила у пуну функцију.

– Честитам Србији на свему ономе што је успјела да уради током ове кризе и позиционира се на врху озбиљних држава, успјешнија од многих у Европској унији и шире, а ми у Републици Српској загледани у те успјехе зато што знамо да их и ми на одређен начин дјелимо – рекла је Цвијановић.

Предсједица Српске се још једном захвалила за реализацију бројних пројеката који су у протеклим годинама, како је рекла, оставили траг широм Српске и за посвећеност Владе, премијера и предсједника Србије томе.

Архива