Цвијановић: Станивуковић дијели грађане, јасно је да у други план ставља здравствене раднике

06.04.2021 Актуелно

Јасно је да градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић дијели грађане и да у други план ставља здравствене раднике који у очају апелују да се оканемо окупљања јер не могу више издржати да раде у овом тешком режиму, поручила је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.

– Претпостављам да би онда ти протести, кад нису само политички, били и против пуних болница, против медицинара који се више од годину дана даноноћно боре за животе наших становника, против оних грађана који се чувају и не желе да се заразе или против породица чији су чланови умрли од вируса корона… – рекла је Цвијановић у интервју за Срну.

Она је оцијенила да је неозбиљно давати такве изјаве у вријеме које је више него озбиљно.

– Што с тиче изјава да су мјере лакрдија, а многе је доносио управо у функцији шефа Градског штаба, онда се с правом може запитати шта у том штабу раде и зашто тамо сједе и неки озбиљни људи од струке? Требало би их питати и да ли и они мисле да су донесене мјере лакрдија и зашто су у њима учествовали ако се не слажу или зашто нису рекли наглас ако се не слажу са оним мјерама које је донио Републички штаб, ако такав став могу да одбране – додала је предсједница Републике Српске.

Архива