Жунић: Стоп протекторату и понижењу

10.03.2021 Актуелно

Шеф Клуба посланика СНСД-а Игор Жунић рекао је да посланици у Народној скупштини Републике Српске треба да пошаљу јасну поруку у којој ће рећи – стоп понижењу, протекторату, антиуставном и антидејтонском дјеловању високих представника и ОХР-а у БиХ.

Жунић је рекао да треба усвојити заједничке закључке који се односе и на будућност овдашње дјеце.

– Зато је важно да о овако крупним питањима имамо заједнички став, будемо заједно и да се не дијелимо када је ријеч о будућности Српске. Ова сједница је корак ка томе да се вратимо Дејтону и да Српска врати своје надлежности, а БиХ буде функционалнија – рекао је Жунић током посланичке расправе на посебној сједници Народне скупштине о оцјени рада високог представника, примјени Анекса 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ /Дејтонског споразума/ у периоду разговора о именовању новог високог представника – на приједлог српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Жунић је рекао да не треба дозволити факторима у БиХ и иностранству да од Српске направе празну љуштуру која неће постојати и имати значај.

– Ипак, страх ме је што на политичком плану у Српској постоје одређене струје које не дијеле заједничке ставове о којима сам причао – упозорио је Жунић.

Он је рекао да је недопустиво да високи представник има право да бесправно мијења Устав и законе, кажњава грађане, поништава одлуке судова…

– Високи представник треба да напусти БиХ – поручио је Жунић.

Архива