Шулић: Посветити се рјешавању проблема које жене имају у друштву

08.03.2021 Актуелно

Предсједник Младих социјалдемократа /МСД/ Денис Шулић честитао је 8. март – Међународни дан жена, истичући да је то дан који подсјећа на борбу за права која су жене морале изборити саме.

– Данашњи празник не смијемо свести на куртоазна честитања и исте такве поклоне. Данашњи празник је дан који требамо посветити трагању за рјешењима проблема које у друштву жене и данас имају – истакао је Шулић.

Он је нагласио да је рјешавање проблема жена рјешавање проблема који имају жене које су давале најтоплије мајчинске загрљаје, које су училе дјецу да ходају, пичају и пишу.

– Рјешавање проблема жена је рјешавање проблема наших бака које су нас чувале и бринуле о нама, наших васпитачица, учитељица, докторица и здравствених радница које нас лијече, то је и рјешавање проблема наших научница, спортисткиња, новинарки, умјетница… – навео је Шулић.

Он је додао да рјешавање проблема жена није ствар политике или економије, то је питање човјечанства, сваке жене, дјетета и мушкарца у нашем друштву.

– Сваки дан у којем се рјешавају такви проблеми је срећан дан за Републику Српску! Желим да имамо што више таквих дана! И због тога вам драге маме, баке, сестре, рођаке, другарице желим срећан Међународни дан жена и желим да вам захвалим за све што сваки дан чините да наше друштво буде боље – навео је Шулић у честитки поводом 8. марта.

Архива