Вишковић: Нови патријарх да уједини српски народ

19.02.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић пожелио је новоизабраном патријарху српском Порфирију пуно здравља и среће и да у што већој мјери обједини и уједини српски народ, гдје год он живио.

Вишковић, који је присуствовао Светој архијерејској литургији на којој је устоличен нови патријарх Порфирије, рекао је да му је част што на овом догађају представља институције Српске.

– Нови патријарх потиче са простора Републике Српске и БиХ и то је за нас још једна чињеница која нас чини радоснима – рекао је Вишковић у Београду.

Он је додао да новом патријарху жели да настави са својим радом као и до сада, те да испуни оно што су зацртали његови претходници Павле и Иринеј.

Вишковић је навео да ће институције Српске наставити сарађивати са Српском православном црквом /СПЦ/, јер је то једна од полуга у очувању српског народа, гдје год он живио.

У бесједи након устоличења у Саборном храму у Београду, Његова светост патријарх Порфирије рекао је да жели да Света Српска православна црква свугдје живи пуним плућима и да сваки православни хришћанин живи истинску слободу у Господу Христу, те да јеванђељске вриједности буду свакодневница свих православних.

Архива