Тегелтија: СНСД је најјача политичка опција у Српској

19.12.2020 Актуелно

Члан Извршног комитета СНСД-а Зоран Тегелтија истакао је да је ова странка апсолутни побједник локалних избора, освојивши више од 200.000 гласова, док је најближа политичка партија у Републици Српској добила готово три пута мање гласова у односу на СНСД.

Тегелтија је изјавио Срни да друге политичке опције имају необичан начин да охрабре своје гласаче покушавајући да кажу како су они изборни побједници, а имају свега 15 начелника, док са друге стране СНСД има 45.

– Наравно медији који су наклоњени једној или другој опцији ту причу ће понављати, али свако онај ко се бави изборима зна да су избори ствар много бројки које веома јасно показују трендове и резултате и осликавају политичку вољу и опредјељење грађана – рекао је Тегелтија.

Он је навео да је очекивао да ће СНСД освојити још неколико начелничких мјеста у Републици Српској и да је требало да их освоји с обзиром на то ко су били кандидати и на чињеницу колико је СНСД радио у тим срединама, али грађани из тих локалних заједница опредијелили су се за неке друге кандидате и то треба поштовати.

– У оним срединама у којима нисмо остварили очекиване резултате потребно је да СНСД направи консолидацију и исправи грешке које смо имали у комуникацији са грађанима како би тај резултат на наредним изборима био адекватан укупној подршци коју СНСД има у Републици Српској и у тим локалним заједницама – појаснио је члан Извршног комитета СНСД-а.

Он је оцијенио да губитак градоначелничке позиције у Бањалуци јесте велики губитак за СНСД и за њега лично представља велико изненађење, али у јавности се, нажалост, жели представити да је због тога СНСД губитник избора, што апсолутно није тачно.

– СНСД је побједник ових избора како год то неко тумачи или жели да тумачи и не видим зашто би се везела Бијељина као неуспјех СНСД-а, јер ми смо тамо имали кандидата кога смо подржали из друге политичке опције – рекао је Тегелтија, подсјетивши да је резултат бијељинског СНСД-а на овим изборима нешто бољи него 2016.

Тегелтија је нагласио да је порука грађана Републике Српске на протеклим локалним изборима јасна – да је СНСД најјача политичка опција и да има највећу подршку, а то се показало на изборима и 2018. и 2020. а показаће се и 2022. године.

Архива