Вишковић: Влада равномјерно развија Српску

10.11.2020 Актуелно

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас на Јахорини да је отварање реновираног хотела „Рајска долина“ нови и чврсти доказ да Влада Српске све дијелове Републике третира равномјерно с циљем стварања бољих услова за живот, реализујући пројекте засноване на озбиљним и квалитетно креираним инвестицијама.

– Ми смо ту да радимо, да градимо и да развијамо Републику Српску, водећи рачуна да се регионално развијамо, од Требиња до Новог Града. Ми нисмо власт која ће развијати један дио Републике на штету другог. Ми водимо рачуна о равномјерном развоју Републике Српске – рекао је Вишковић новинарима.

Наводећи да је у овај комплетни пројект реконструкције хотела Влада Српске уложила 10,7 милиона КМ, Вишковић је истакао да то говори да је Република Српска опредијељена да ради и гради без обзира на кризу изазвану епидемијом вируса корона.

– Само на Јахорини у протеклих 10 година уложили смо око 100 милиона КМ, и то је нешто што се види – нагласио је премијер Српске.

Он је истакао да су након око годину и по од доношења одлуке Владе да крене у реновирање „Рајске долине“, ради побољшања туристичке понуде Јахорине и рјешавања захтјева за проширење смјештајних капацитета, Република Српска, Источно Сарајево и Јахорина данас веома поносни на отварање још једног реномираног хотела.

Вишковић је подсјетио на историјски значај ове дестинације на којој су током и непосредно послије одбрамбено-отаџбинског рата одржане неке од најважнијих сједница Народне скупштине Републике Српске.

– Влада Републике Српске цијели овај комплекс укњижила је у власништво Српске, захваљујући РУГИП-у и помоћи Србије, све на основу Споразума о специјалним паралелним везама Републике Српске и Србије – рекао је Вишковић новинарима.

Он је истакао да је веома поносан на чињеницу да је Јахорина данас велико градилиште, а посебно је битно да се сви радови изводе у складу са законима Републике Српске.

Вишковић је потврдио да ће ускоро бити донесен и посебан закон о олимпијској Јахорини, с циљем развоја и промоције и зимског и љетног туризма.

Према његовим ријечима, Влада ће наставити са развојем инфраструктурних пројеката, посебно на наставку изградњи гондола из правца Пала и Источног Новог Сарајева.

Он је за крај седмице најавио расписивање тендера за реконструкцију пута Пале – Јахорина, у вриједности од око пет милиона КМ.

Хотел „Рајска долина“, који се налази у центру скијалишта на Јахорини, на почетку шестосједа „Пољице“, данас су свечано отворили српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Реновирани хотел „Рајска долина“, у који је уложено 10 милиона КМ, у власништву је Владе Српске.

Архива