Вишковић: Немјерљив допринос МУП-а безбједности и очувању Српске

06.11.2020 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић пожелио је кадетима 22. класе Полицијске академије и Осме класе за припаднике Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске, којима је данас у Залужанима озваничен почетак обуке, успјех у школовању и да постану пуноправни припадници МУП-а који је дао и даје немјерљив допринос безбједности и очувању Српске.

Он је рекао кадетима да су већ постигли успјех тиме што је њих 350 одабрано од 1.700 кандидата.

– Желим вам да уђете у строј МУП-а и да никада не обрукате ову униформу. Изабрали сте частан посао – поручио је Вишковић.

Истакао је да је очување безбједности грађана и Републике Српске важно и пожелио кадетима да се током школовања успјешно изборе и са актуелним изазовима као што су епидемија вируса корона, мигрантска криза и слично.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је да је у нове објекте за школовање и нове садржаје у Центру за обуку у Залужанима уложено око 4,5 милиона КМ.

– Ово је савремени центар за школовање који је на највишем свјетском нивоу. Ово смо урадили захваљујући подршци предсједника Републике Жељке Цвијановић, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и Владе Српске са премијером Вишковићем на челу – истакао је Лукач.

Навео је да од кадета очекује да успјешно заврше школовање да би МУП добио квалитетан кадар.

– Желимо да направимо праве полицајце који ће се бринути за безбједност Српске и њених грађана – нагласио је Лукач.

Он је рекао да је увјерен да су од 1.700 кандидата изабрани најбољи

Архива