Реконструисана Дашница – удахнула нову енергију Бијељини (ФОТО)

12.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Бијељине Мићо Мићић званично су предали на употребу реконструисани канал Дашница у граду, у чије је уређење уложено готово пет милиона марака.

Дуж обале је уређена стаза за пјешаке и бициклисте, засађен дрворед, уређене су и 23 галерије са клупама за одмор, обновљене ограде на шест мостова, а све је освијетљено лед-расвјетом.

Уређење канала један је од пројеката за који је Мићић раније истакао да је примјер добре сарадње локалне власти и Владе Републике Српске на који је највише поносан и који грађанима обезбјеђује урбани простор за шетњу и рекреацију, али је истовремено значајан за заштиту животне средине и заштиту Семберије од поплава.

Додик и Мићић данас су свечано отворили и реконструисани Трг краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини чија је обнова обухватила плато око централног споменика борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату и парковске стазе.

Додик и Мићић свечано су отворили и реконструисану зграду Соколског дома, која је објекат под заштитом државе, а биће сједиште најмлађег позоришта Републике Српске Семберија и свјетски прослављеног Хора Србадија.

Соколски дом грађен је у неовизантијском или српско-византијском стилу, а 2019. године проглашен је националним спомеником који ужива највиши степен заштите у Републици Српској.

Српски члан Предсједништва БиХ са градоначелником Бијељине посјетиће и Дом здравља у овом граду који у условима епидемије вируса корона ради са четири ковид амбуланте.

Директорка Дома здравља Данијела Ђукин рекла је Срни да је та здравствена установа од Цивилне зашите Републике Српске добила и два контејнера, у једном ће бити потпуно одвојена ковид лабораторија, а други је предвиђен за пету ковид амбуланту, ако буде било потребно.

Она је додала да су у Дом здравља примљени и нови љекари и медицинске сестре који су били на Бироу за запошљавање.

– Ковид болници у Бањи Дворови Дом здравља је дао четири љекара и шест медицинских сестара који су већ били обучени за рад у ковиду јер је наш систем очуван, а примили смо пет љекара и 11 медицинских сестара, све који су били на Бироу за запошљавање – навела је Ђукинова.

Архива