Додик са Удовичићем: Јачати институционалну сарадњу у области спорта

12.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са министром спорта Србије Вањом Удовичићем о потреби јачања институционалне сарадње у области спорта на добробит младих људи, спортиста и талената Српске и Србије.

Додик и Удовичић су констатовали да све већи број успјешних спортиста из Републике Српске наступа за репрезентације Србије, истичући да и врхунски спортисти из Србије све чешће долазе на припреме у Републику Српску, од Јахорине, Козаре, Бањалуке гдје имају идеалне услове за тренинге и припреме за велика такмичења.

Удовичић је нагласио да је потребно ојачати институционалну сарадњу у области спорта јер и Српска и Србија имају велики број успјешних спортиста и младих талената којима је потребно обезбиједити све неопходно услове како би могли остварити своје потенцијеле и прерасти у врхунске спортисте, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Он је указао да репрезентативне селекције Србије све чешће своје припреме обављају на прелијепим локацијама у Српској, јер имају све неопходне услове за то, а и сви су једногласни у оцјени да нигдје нису тако топло прихваћени као у Српској.

Састанку, који је бити одржан у кабинету српског члана Предсједништва БиХ у Бањалуци, присуствовала је и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић.

Архива