Додик: Неће бити смањења плата, а пензије ће бити повећане

12.11.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да због ситуације у вези са вирусом корона, и Република Српска, као и друге земље свијета, имати мањак средстава у буџету, али упркос свему неће бити смањења плата, док ће пензије бити веће за три до четири одсто.

– То је несумњиво и лако објашњиво. Наш буџет биће тањи за 270 милиона марака, али ми смо тај изгубљени новац због короне надокнадили на неким другим могућностима које су нам биле на располагању – навео је Додик.

Он је рекао да из Бијељине, са БН телевизије, иде серија лажи којима се покушава наметнути ситуација безнађа у Републици Српској, због чега је чекао да баш из овог града поручи грађанима да неће бити смањења плата и да ће пензије у Српској бити повећане у идућој години три до четири одсто.

– Наша политика је да нема смањења плата, имамо обезбијеђен новац за сигурне исплате плата у будућности у јавном сектору, покушавамо да пет дана прије уобичајеног рока исплатимо плате нашим здравственим радницима, а лажи БН ТВ иду на њихов образ – навео је Додик.

Наводећи да БН ТВ лажима покушава да наметне безнађе у коме нема шанси и у коме ништа у Републици Српској не ваља, он је овој медијској кући и захвалио што је на тај начин народу омогућено да спозна шта је реалност, а шта лаж.

– Нису успјели да умање политички капацитет Републике Српске, а у покушају да управљају опозицијом, уништили су опозицију – оцијенио је Додик рад БН ТВ и поручио да би он, када би БН почео да га хвали, размислио да ли још треба да се бави политиком.

Додик је истакао да су лажи које шири ова медијска кућа опасне у смислу презентације непријатељски расположеног дијела политичког Сарајева, које упорно жели и говори да Републике Српске нема.

– Желим да о томе јавно говорим, јер ако они могу да лажу, могу и ја да говорим истину, то није напад, него дијалог са БН ТВ – закључио је Додик.

Он је поновио да је Република Српска у борби против вируса корона показала способност да управља кризом.

– Корона је опасна ствар које смо сви свјесни, на који начин нам је зауставила живот и у многим земљама зауставила економију и привреду, а Република Српска је, са позиција које има и онога што је учинила у борби против короне, показала своју способност да управља кризом – рекао је Додик новинарима у Бијељини.

Архива