Цвијановић: Заједничким снагама до бољих услова за нашу дјецу (ФОТО)

11.11.2020 Актуелно

Предсједница Српске Жељка Цвијановић посјетила је двије приједорске основне школе, које похађа двије хиљаде ученика.

У школи „Доситеј Обрадовић“, уз помоћ локалних предузећа и предсједнице Републике, између осталог, обновљени су подови, док је школа „Петар Кочић“, реновирана средствима Владе Србије од 200.000 евра.

У приједорској школи „Доситеј Обрадовић“ обновљени су подови, на иницијативу Шумског газдинства „Приједор“, уз подршку локалних привредника.

– Желим и овом приликом да се захвалим предсједници Републике Српске, као и привредницима града Приједора на уложеним средствима која смо искористили за реновирање и набавку наставних средстава – рекла је директорка Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Гина Грубан.

Директор Шумског газдинства „Приједор“ Саша Бурсаћ најавио је и нову акцију за помоћ.

– Оно што је заиста проблем ових дана и што сам ја уочио, јесте да двије подручне школе, а то је школа у Доњој Драготињи и школа у Цикотама, не припадају овој школи, већ припадају другој. Прокишњавају обе школе, па сам замолио предсједницу Српске да нам помогне. Ја ћу покренути акцији сљедеће године – додао је Бурсаћ.

А подршка је стигла из кабинета предсједнице Републике.

– Захвалила бих се, наравно и ја привредницима овдје, зато што су људи овдје одлучили да заједно са институцијама ангажују одређена средства и да обезбиједимо управо те боље услове за нашу дјецу. Оно што је сигурно намјера јесте да се широм Српске у свим нашим општинама и градовима и то не само наравно у градским зонама, него да се исто тако у сеоским зонама, адаптирају и реконструишу све школе – нагласила је Цвијановић.

Влада Србије уложила је 200.000 евра у реконструкцију Основне школе „Петар Кочић“, која је прва у регији добила атлетску стазу.

– Ми смо та средства искористили за реновирање и адаптирање унутрашњег дијела школе. Направили смо једну салу за вишеструке намјене, направили смо позорницу. Други дио средстава који је већи и који је можда још значајнији за здравље наших ученика је сређивање терена око школе – изјавила је директорка Основне школе „Петар Кочић“ Приједор Гордана Босанчић.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић истакла је да се кроз овакве пројекте може интервенисати из буџета кабинета предсједнице.

– Мени је драго што сам у неком периоду претходном и сама могла интервенисати кроз буџет предсједнице Републике, наравно у мањем износу, који се односио на рјешавање проблема који се односио на санитарнне чворове. Ево након тога дошла је ова велика донација коју смо добили из Србије – нагласила је Цвијановић.

Предсједница Српске поручила је да ће и убудуће, за овакве пројекте, средства из кабинета предсједника бити на располагању.

Архива