Убједљива предност СНСД-а и Радојичића

28.10.2020 Актуелно

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ и кандидат за градоначелника Бањалуке, Игор Радојичић, имају убједљиво највећу подршку грађана у Бањалуци, показују подаци најновијег истраживања.

Према подацима телефонске анкете коју је провела агенција „Нинамедија“, на предстојећим локалним изборима у Бањалуци највише гласова анкетираних – 36,2 одсто добио би СНСД.

Према овом истраживању, које је проведено на узорку од 800 пунољетних испитаника у периоду од 9. до 16. октобра, 7,2 одсто испитаника било је неодлучно, 6,4 навело је да неће одабрати ниједну опцију, шест одсто је одбило да се изјасни, а 2,3 неће изаћи на гласање.

Након искључења неодлучних, негласача, оних који су одбили да се изјасне по питању политичке опредељености и навели да неће подржати ниједну опцију те прерасподјеле података на 100 одсто, СНСД је добио повјерење 46,4 одсто испитаника.

Према овој анкети, кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке, Игор Радојичић, има подршку 54 одсто својих суграђана, док би опозиционог кандидата одабрала трећина испитаника.

Након искључења неодлучних, негласача, оних који одбијају да одговоре и који не би гласали ни за једног кандидата за градоначелника Бањалуке те прерасподјеле података на 100 одсто подршке кандидатима, Радојичића би изабрало 62 одсто испитаника, а опозиционог кандидата њих 38 одсто

Архива