Капитални пројекти у Истчном Сарајеву – ускоро Трг Републике Србије

09.10.2020 Актуелно

Влада Републике Српске наставиће да помаже Источном Сарајеву и свим другим локалнима заједницама у Републици Српској без изузетка, јер се жели њен равномјеран развој, изјавио је премијер Радован Вишковић који је боравио у радној посјети Источном Новом Сарајеву. Са руковдством општине разговарано је о пројектима који се у овој локалној заједници реализују уз подршку Владе Српске, али и будућим плановима.

У Источном Новом Сарајеву живот не стоји – интензивно се гради, а томе и те како доприноси подршка Владе Републике Српске. Већ 15. октобра очекује се свечано отварање Трга Републике Србије за који су средства обезбиједиле Владе Српске и Србије, у завршној је фази изградња спортске дворане за коју је Влада Српске интервенисала са два милиона марака, а за неколико мјесеци се очекује и завршетак позоришта.

– Поред овог тешког времена које је навише погодило јавне финансије, како локалних буџета, тако и републичког, ми смо наишли на разумијевање да од стране предсједника Владе, тако да ћемо од ове владе добити још 500.000 марака који ће бити искориштени за плаћање три лота која смо већ провели за опремање позоришта – рекао је начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

У припреми су и други пројекти, а подршка Владе биће настављена и у будућем периоду, истакнуто је током посјете премијера Српске који је изразио задовољство што у Републици постоје локалне заједнице које имају потребу за школама и обдаништима, јер је то доказ да живот иде узлазном путањом.

– Влада Српске ће наставити у наредном периоду да помаже све локалне заједнице широм Српске. Не правимо изузетак и нисмо Влада која ће форсирати неку локалну заједницу на штету неке друге, напросто желимо равномјеран развој Српске од Требиња до Новог Града – нагласио је премијер Вишковић.

Велика пажња током разговора посвећена је и актуелној епидемиолошкој ситуацији, а премијер Српске најавио је да ће Влада обезбиједити средства за уплату доприноса радницима Болнице “Србија“, који имају више од 40 година стажа, али који због раније неуплаћених доприноса не могу остварити пензију.

– У договору са премијером Вишковићем, договорили смо да у наредном периоду тај број радника пензионишемо и на њихово мјесто примимо нове младе медицинске раднике који ће спремније одговорити захтјевима и у борби са корона вирусом и са осталим обавезама које ће бити пред њима у нашој установи – истакао је Небојша Шешлија, директор Болнице “Србија“.

Вишковић, који је и потпредсједник СНСД-а, током посјете Источном Сарајеву дао је и пуну подршку одбору ове партије у Палама. Разговарано је о спремности за предстојеће изборе, те наглашено да је за СНСД Сарајевско-романијска регија изузетно важна како би се наставило са њеном даљом изградњом, а она била привлачна за живот грађана.

Архива