Додик: биће изграђена фискултурна сала

20.10.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик данас је у Калиновику изразио увјерење да ће кандидати ове партије испунити предизборно обећање и у овој локалној заједници изградити фискултурну салу.
Додик је подсјетио на реализоване пројекте у Калиновику у протеклих 12 година, те нагласио да је данас дошао да види шта је још потребно да се учини у овој локалној заједници.

„Неопходно је што је могуће прије кренути са санацијом пута Добро Поље-Калиновик. Драго ми је се почела градити и хидроцентрала, која ће промијенити начин живота у овој општини“, рекао је Додик на представљању кандидата СНСД-а за начелника ове општине Радомира Сладоја и одборничке листе странке за Скупштину општине.

Он је нагласио да ће за СНСД у Калиновику прироритет бити отварање нових радних мјеста, иако је током епидемије вируса корона, тешко вријеме за економију.

Додик је на страначком скупу у Калиновику поручио да је Република Српска стабилна, да нема изазова који је у овом тренутку може угрозити те да је најважнији фактор одлучивања у БиХ.

„Без Републике Српске се не може донијети ниједна одлука на нивоу БиХ. Нема тог притиска који би нас довео у позицију да изгубимо нешто од наших права и надлежности“, истакао је предсједник СНСД-а, те додао да се залаже за развијање добрих односа са Србијом.

Подсјећајући да је за одбрану Републике Српске током протеклог одбрамбено-отаџбинског рата живот дало 30.000 људи и да је рат узроковао огромну девастацију ресурса, Додик је истакао да су након рата услиједили многи притисци на Српску.

„Републику Српску смо почели да градимо и она је наш фокус. Када се окупљамо овдје за Калиновик, окупљамо се и за Републику Српску. Калиновик је брањен и одбрањен да буде дио Републике Српске. Окупљање овдје је и давање снаге Српској!“, поручио је Додик.

Кандидат СНСД-а Радомир Сладоје је на трибини СНСД-а у Калиновику истакао да ће након што буде изабран наставити да ради на даљем развоју и креирању нових радних мјеста у овој општини.

„За омладину ћемо направити зидану фискултурну салу. То је моје обаћање“, рекао је Сладоје, напомињући даје то захтјев омладине.

Он је навео да се залаже за наставак реализације пројекта откупа милијека од пољопрвредних произвођача, као и да ће свако пољопривредно газдинство које је за то заинтересовано бити укључено у његову реализацију.

Сладоје је рекао да ће стварање нових радних мјеста бити његов приоритет и у наредном периоду кроз могућност стварања капацитета за планински туризам на Зеленгори.

„Осим развоја планинског туризма на Зеленгори, помагаћемо кроз грантове развој сеоских домаћинстава која желе да се баве туризмом. Развојем туризма створиће се додатни извори зараде за људе на селу како кроз пружања смјештаја туристима, тако и продају њихових домаћих производа“, додао је Сладоје, који је изразио увјерење у апсолутну побједу ове странке на предстојећим локалним изборима

Архива